top of page

MELANIE WEHBE ELEKTRONISKT PRESSKIT

Melanie Wehbe (by Magnus Ragnvid)3.jpg
Melanie Wehbe (by Magnus Ragnvid)4.jpg

MELANIE WEHBE

Melanie Wehbe är en svensk artist och prisbelönad låtskrivare. Hon firar10 år i musikbranschen och har under dessa år bl.a. skrivit två Idol-vinnarlåtar, en Svensktoppen-etta, två Spotify- och tre radioettor samt en vinst i både svenska (2020) och danska (2019) Melodifestivalen. Hon har även turnerat som musiker och körat bakom flera artister i både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest.

 

Som artist har Melanie etablerat sig som en stigande stjärna med sin emotionella pop. Hon har prytt omslaget av QX och hyllats av bland annat Norrbottens-Kurirens Magnus Tosser, som efter en spelning på Luleå Pride 2019 beskrev henne som ”en av landets bäst bevarade hemligheter och bästa talanger”. Hon släppte precis sin vackra och upplyftande debut-EP ’Bloom' och med sin emotionella klang, vackra melodispråk och berättelser har hon börjat förtrolla publik runt om i landet. Melanie fick även äran att under sin första sommarturné stänga Stockholm Pride 2022 på stora scenen i Pride Park.

 

"Jag har älskat varenda sekund som låtskrivare och körsångare i Melodifestivalen och Eurovision Song Contest, men nu kändes det rätt att ta klivet fram som artist. Jag har väntat på rätt tillfälle, rätt låt och rätt team och jag äntligen kände jag att alla bitar föll på plats."

 

Att våga vara sig själv och tillåta sig att växa i det är ett tema som har grundat hela Melanie Wehbes artisteri och just därför blev låten ’For The Show’ en perfekt debut för henne i Melodifestivalen som slutade i en semifinalplats. Hela hennes debut-EP är en musikalisk resa om självacceptans, att hitta sig själv och sin inre styrka genom att blomma ut som människa. 

  • Spotify - Black Circle
  • TikTok
  • iTunes - Black CIrcle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

PROMOBILDER

Vid användning av bilder, skriv ut fotografens namn!

Skärmavbild 2023-04-23 kl. 15.56.38.png

Fotograf: 
Johanna Pettersson
 

Ladda ner HÄR

Skärmavbild 2023-04-23 kl. 15.56.48.png

Fotograf: 

Johanna Pettersson

 

Ladda ner HÄR

Skärmavbild 2023-04-23 kl. 15.56.56.png

Fotograf: 

Magnus Ragnvid

Ladda ner HÄR

Skärmavbild 2023-04-23 kl. 15.57.02.png

Fotograf: 

Magnus Ragnvid

 

Ladda ner HÄR

bottom of page