PROMOTION

CMG arbetar idag som en aktiv presstjänst gentemot tv, radio, tidningar och magasin, men har alltmer övergått till att specialisera sig inom digital marknadsföring via sociala medier, samt plattformarna Spotify och Youtube.

Genom regelbundna utbildningar med såväl artister, arrangörer och tjänstemän, alla verksamma inom den svenska musikindustrin, hjälper CMG till att ta fram specifikt riktade målgrupper för kundens behov.

VÅRA TJÄNSTER

PRESSUTSKICK
Vi sätter ihop ett pressutskick (mail) med bilder, text och färger som följer kundens grafiska profil tillsammans med de budskap kunden vill framföra
. Vi arbetar aktivt för att hjälpa kunden nå ut till tv, radio, tidningar och magasin. Detta finns att tillgå för artister och arrangörer som vill marknadsföra ett event, en singel, EP eller ett albumsläpp till svensk media. Uppföljning via telefon genomförs av ansvarig pressagent på CMG efterföljande mailutskick till de större aktörerna.

MÅLGRUPPSANALYS
Detta kan erbjudas till artister och arrangörer som på kontinuerlig basis kommunicerar med sina kunder via sociala medier. Vi sammanfattar en målgruppsanalys av sociala medier såsom Facebook och Instagram samt musikplattformarna Spotify och Youtube. Detta ger kunden en detaljerad analys av deras största målgrupp. På så sätt vet våra kunder var de får störst interaktion och vart det ger bäst resultat av att sprida sin produkt.

ANNONSERING SOCIALA MEDIER
Konvertering och installering av Business Manager på Facebook och Instagram är något vi på CMG kan bistå med. Tillsammans med kunden diskuterar vi syftet med produkten och vilka den ska nå ut till. Utifrån det skapar vi en eller flera målgrupper. Det kan vara allt ifrån målgrupper med idag redan befintliga kunder till artist/arrangör, eller helt nya målgrupper med liknande kundklientel. Därefter skapar vi riktade annonser gentemot önskad målgrupp.

KAMPANJER - LAYOUT & DESIGN

För att vi ska kunna skapa den perfekta kampanjen, krävs bild eller video som fångar ögat. Därefter skapar vi en kampanj baserad på trender, färg och form. CMG lägger även vikt vid hur text och innehåll formuleras för att lätt förstås och fånga mottagarens intresse. Detta samtidigt som kampanjen följer kundens grafiska profil.